Stille verhalen

stille verhalen 238x295.jpgISBN: 9789085750437
Aantal Pagina’s: 200
Status: Verschenen – bestelbaar – leverbaar

Prijs: € 22.00

Uitgever : Cyclus

Over het boek:

Een jong stel verliest de ongeboren baby. Als de man met wie ze al jaren een geheime relatie heeft sterft, krijgt zijn minnares niet de kans zijn begrafenis bij te wonen. Een meisje kampt met depressies en verliest haar zelfbeeld. Een vrouw treurt na jaren nog steeds om het kind dat ze door een abortus nooit kreeg. Een meisje blijft ontredderd achter na de zelfdoding van haar beste vriendin. Een verkrachting blijft geheim. Een oude vrouw herinnert zich hoe ze door armoede gedwongen haar kind in het geheim afstond ter adoptie.

Er is zo veel verdriet dat in het verborgene blijft. Toch nestelt rouw zich vaak diep en blijvend in het leven van een mens. Dit boek grijpt aan. Het geeft de vele vormen van stille rouw eindelijk een stem. De waargebeurde verhalen bieden troost en erkenning aan al wie te kampen heeft met ongezien verlies.

Over de auteur(s):

Evamaria Jansen is psychotherapeute, gespecialiseerd in onder meer rouwbegeleiding. Zij schreef samen met haar man Ze zeggen dat het overgaat en is vaste columniste voor het Nederlandse tijdschrift Nieuw Gezin. Voor de website van haar psychotherapetisch centrum De Bedding verzorgt ze ook een maandelijkse column. Ze woont en werkt in Gent.

Reacties:

Ontroerende en oprechte verhalen van mensen die met een schrijnend verlies moeten leven.’ ‘Een eye-opener voor verborgen verdriet’ ‘Een boek vol getuigenissen van mensen die hier écht een stem krijgen’. Psychologies (no 3 Dec 2010)

Deze verhalen zijn kostbare parels. Wie schreef dat, verdomme?’

Het dempen van dit schrijftalent zou bijna een criminele zonde zijn.
Jos Willems (+), was jurist en auteur van meerdere boeken in verband met scheiding en nieuwe gezinsvorming.

Daan Westerink, pedagoog, publicist en rouwdeskundige:
(…) Het zijn stuk voor stuk indringende verhalen zonder zieligheidsfactor. Het zijn kwetsbare portretten van mensen die de kracht vonden door te gaan (*) na loodzware gebeurtenissen die het daglicht ooit niet konden verdragen. Door dit boek geeft  Jansen de erkenning die zij verdienen.
Daan Westerinck in Vakblad Uitvaart Boeken December 2012

(*) Aantekening hierbij van mij: niet allen hebben het gehaald, er zijn ook mensen die bezwijken, in dit boek en daar buiten...

In de media:

Sommige verhalen zijn rauw, andere ingetogen, soms liggen emoties nog erg aan de oppervlakte, soms zijn ze nog onbestemd, onbenoembaar, maar elk verhaal is dapper en mist zijn effect bij de lezer niet. 

(Tijdschrift voor Palliatieve Zorg, jrg. 8, september 2012, blz. 23)Deze aangrijpende en gevarieerde getuigenissen zullen menig hulpverlener, die een taak heeft in rouwbegeleider, sensibiliseren en de brede waaier van verborgen rouw verduidelijken. Anderzijds kan het voor getroffenen een steun zijn en een oproep naar de omgeving om hiermee anders te leren omgaan.

Preview:

 

Online kopen:

https://www.standaardboekhandel.be
http://www.boek.be